Krem winny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt.
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • biszkopty podłużne

    do ozdoby
  • cukier puder

    1 szklanka
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić jaja z cukrem, następnie wstawić miskę na naczyniu z wrzącą wodą i ubijając wlać powoli wino. Ubijać aż masa stanie się \"puszkiem\". Na koniec dodać starta skórkę cytrynową.
Podawać ciepły z biszkoptami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 28.01.2014 18:53
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat