Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 4
cukier 9 dag
wanilia
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 dag
śmietana kremówka 1/8 litra
cukier puder 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Żółtka utrzeć z cukrem i wanilię na pulchną masę,ubić śmietankę.
Następnie ubić pianę z białek,pod koniec ubijania dodać 3 dag cukru,rozpuścić żelatynę i połączyć z masą żółtek,mieszając bardzo dokładnie.
Masę z żółtek,ubitą pianę z śmietankę połączyć razem ,ostrożnie mieszając do dna naczynia.
Wyłożyć do formy i zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak