Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    4
  • cukier

    9 dag
  • wanilia

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1,5 dag
  • śmietana kremówka

    1/8 litra
  • cukier puder

    2 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i wanilię na pulchną masę,ubić śmietankę.
Następnie ubić pianę z białek,pod koniec ubijania dodać 3 dag cukru,rozpuścić żelatynę i połączyć z masą żółtek,mieszając bardzo dokładnie.
Masę z żółtek,ubitą pianę z śmietankę połączyć razem ,ostrożnie mieszając do dna naczynia.
Wyłożyć do formy i zastudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat