krem waniliowy

krem waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

  • wanilia

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • żółtko jajek

  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krem waniliowy

laskę wanilii wrzucić do rondelka z mlekiem i podgrzewać na ogniu żelatynę namoczyć w zimnej wodzie żółtko utrzeć z cukrem a następnie dodać gorące mleko bez wanilii stale mieszając wszystko przełożyć do rondelka i mieszać aż krem zacznie się odklejać od rondelka żelatynę stale mieszając rozpuścić w kremie krem schłodzić w kąpieli wodnej śmietankę ubić dodać do kremu i wymieszać kremem napełnić miseczki deserowe

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

koala 20.06.2012 01:30
uwielbiam smak wanilii (:
Renata16 11.05.2012 01:35
pycha:)
magmonika1995 22.04.2012 11:22
świetny przepis
Kekerboom 21.04.2012 11:10
super
ewka1978 21.04.2012 08:56
Fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat