Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • laska wanilii

    1
  • cukier

    1/2 szklanki
  • żółtko jajek

    3
  • likier waniliowy

    2 łyżki
  • mleko skondensowane

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy

Do miski wsypujemy cukier.Kolejno dodajemy żółtka i ucieramy na gładką masę bez grudek.Następnie dodajemy stopniowo cały czas ucierając 1 szklankę skondensowanego mleka,Dodajemy miąższ z 1 laski wanilii i 2 małe łyżeczki likieru waniliowego.Składniki dokładanie połączyć.Masa może posłużyć nam do przełożenia tortu,bądź jako krem na owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat