Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • żółtko jajek

    1 szt
  • mąka krupczatka

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy

W 1/3 szklanki mleko rozmieszać budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do rondelka wsypać mąkę krupczatkę, żółtko, cukier puder, wymieszać. Wlewać wrzące mleko, ciągle ucierać na kraju płyty kuchennej. Następnie wlać mleko rozmieszane z budyniem i jeszcze chwilę ucierać. Jeszcze ciepły krem wyłożyć na ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

IlonaAlbertos 01.09.2012 21:09
Super krem.
Iwona51
Iwona51 06.11.2011 10:57
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat