Krem waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • żółtko jajek

    1 szt
  • mąka krupczatka

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W 1/3 szklanki mleko rozmieszać budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do rondelka wsypać mąkę krupczatkę, żółtko, cukier puder, wymieszać. Wlewać wrzące mleko, ciągle ucierać na kraju płyty kuchennej. Następnie wlać mleko rozmieszane z budyniem i jeszcze chwilę ucierać. Jeszcze ciepły krem wyłożyć na ciasto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 01.09.2012 21:09
Super krem.
Iwona51 06.11.2011 10:57
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat