Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem waniliowy

Część mleka wlać do mąki, wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym, dodać mleko wymieszane z mąką. Żółtka ubić z cukrem, podgrzewać na małym ogniu, powoli wlewać mleko i mieszać aż zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Seba 02.01.2012 15:32
smaczny
Iwona51
Iwona51 10.03.2011 10:25
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat