Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem szparagowo-cukiniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 10 sztuk
szparagi zielone 10 sztuk
cukinia 2 sztuki
kalarepka młoda 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem szparagowo-cukiniowy

Wszystkie warzywa obrać oraz umyć.
Ze szparagów poodcinać zdrewniałe końce ( zielone szparagi nie potrzebują obierania)
Marchew ,pietruszkę, ziemniaki , kalarepę oraz cukinię pokroić w mniejsze kawałki , zalać ok 2 l. wody, włożyć liście laurowe, gotować aż staną się pół miękkie.
Po tym czasie dodać szparagi.
Gotować ok 10 min aż wszystkie warzywa dokładnie zmiękną.
Doprawić solą i pieprzem wg. gustu.
Zdjąć z ognia , z garnka wyjąć liście laurowe oraz parę " łepków" szparagów do dekoracji.
Zmiksować zupę blenderem na gładki krem.
Podawać rozlana w bulionetki/talerze z kawałkami szparagów i ew. kleksem śmietany lub z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.07.2014 14:09
Apetyczna zupa.
Kolorowa 03.06.2014 16:39
Podoba mi się skład ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak