Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem snickers

4.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na pyszny krem snickers. Gotowane mleko skondensowane łączymy z cukrem, masłem i orzechami. Możesz użyć dowolnych orzechów.

Składniki:

orzechy 1 szklanka
mleko skondensowane 1 puszka
cukier 1 szklanka
masło 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem snickers

Krem snickers możesz wykorzystać do wypieków, naleśników, gofrów lub dowolnych deserów. Przygotowujemy go z mleka skondensowanego, cukru, masła i orzechów.

1. Orzechy należy uprażyć na suchej patelni. Następnie wsypać do malaksera (jeśli orzechy nie są solone należy dodać ok 1 łyżeczkę soli) i zmielić. Zmielone orzechy przesypać do garnka, dodać masło, podgrzać i poczekać aż wszystko się połączy. Przełożyć do słoika.

2. Do garnka wsypać cukier. Podgrzewać na małym ogniu, do czasu gdy z cukru zrobi się karmel (od czasu do czasu mieszać). Dodać 3/4 puszki mleka. Dobrze wymieszać, podgrzać. Przelać do słoika, na masę orzechową.

3. Do garnka włożyć pokruszoną czekoladę i dodać 1/4 puszki mleka. Podgrzać i poczekać aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Przy rozpuszczaniu czekolady należy często mieszać, by się nie przypaliła. Przelać do słoika, zakręcić i wstawić do lodówki. Przechowywać w lodówce.

Krem snickers możesz połączyć z dowolnymi orzechami. Krem snickers wykorzystaj do polecanych przepisów, na przykład do

GOFRÓW

SERNIKA MIODOWEGO

CIASTA SNICKERS

 

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak