Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

krem śmietanowy (m.in. do tortu)

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka
1 opakowanie
cukier
2-3 łyżki
zapach waniliowy
1 sztuka
rum
kilka kropel
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krem śmietanowy (m.in. do tortu)

Śmietana kremówka musi być mocno schłodzona. Ubijamy ją na sztywno, pod koniec dosypując cukier i dodając ulubiony zapach oraz np. kilka kropelek rumu. Jeśli krem jest do ciasta, które ma być zjedzone natychmiast, ubijamy go z dodatkiem zagęstnika do śmietany. Jeśli tort ma postać, krem warto „usztywnić”, dodając łyżkę rozpuszczonej żelatyny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 16.12.2011 18:45
krem nadaje sie do kazdego ciasta:) pyszny jest gwarantuje:) i szybko sie robi
Brigitte 11.12.2011 20:41
eh... lubię deserki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak