Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem śmietankowy z miodem i karobem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 500 ml
miód płynny do smaku
mączka z chleba świętojańskiego KAROB do smaku
ekstrakt waniliowy do smaku
twarożek 200 g

Porada

Krem można podać samodzielnie albo jako dodatek do zimnego budyniu, lodów czy twarożku waniliowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem śmietankowy z miodem i karobem

Śmietankę zagotować, dodać ekstrakt waniliowy oraz sproszkowany karob - dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Następnie dosłodzić do smaku płynnym miodem i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Schłodzoną śmietanę ubić i pod koniec dodawać stopniowo twarożek.
Krem przełożyć do pucharków i jeszcze na jakiś czas wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.08.2017 17:53
Przepis przywieziony z Krety ;) U nich drzewka karobowe rosną masowo i w każdym sklepie można też kupić sproszkowane strąki. Ma dużą ilość wapnia i jest zbawienny dla kości i stawów.
anka1988 20.08.2017 10:56
nie próbowałam jeszcze takiego kremu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak