Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem rzodkiewkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkieweka 2 wiązki
por 50 gram
bulion warzywny
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem rzodkiewkowy

Kroki postępowania

1
Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końcówki oraz liście.
Por oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Krem rzodkiewkowy foto
2
Zagotowujemy bulion z liściem laurowym, dodajemy do niego rzodkiew, por oraz 10 dokładnie umytych liści rzodkiewki.
Gotujemy do miękkości przez 10 minut. Następnie blenderujemy wszystko na jednolitą masę.
Krok 2 - Krem rzodkiewkowy foto
3
Zabielamy zupę śmietaną, doprawiamy pieprzem, ozdabiamy myszką :)
Krok 3 - Krem rzodkiewkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niki22 06.12.2013 18:12
rzodkiewki w takiej postaci jeszcze nigdy nie jadłam :)
Ania321 06.12.2013 18:01
takiego jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak