Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem porowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 50 dag
ziemniak 1 średni
marchewka 1 mała
śmietana 18 proc 1/2 szkl
tymianek
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
grzanki
bulion drobiowy 600 ml
masło 1 łyżka
białe wino 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem porowy

Pory myjemy, kroimy w talarki i podsmażamy na łyżce masła, aż zmiękną. Dodajemy białe wino i dusimy jeszcze 3 minuty.
Ziemniaka i marchewkę obieramy, ziemniaka kroimy w drobną kostkę a marchewkę ścieramy na tarce. Bulion zagotowujemy, dodajemy warzywa, lekko solimy i gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Miksujemy wszystko na gładką masę, wlewamy śmietanę i doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 18.12.2013 21:57
pyszna zupka tez niedawno robiłam porową:)
marcia7 18.12.2013 21:14
uwielbiam tą zupę, ale robię z czosnkiem bez wina
Ola1984 18.12.2013 20:26
Uwielbiam ten krem :)
mysza75 18.12.2013 17:51
pyszny kremik
Megg 18.12.2013 17:38
pyszna taka zupka
norweska20 18.12.2013 15:02
też taki robię
Konczi 18.12.2013 14:56
uwielbiam takie kremy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak