Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 4 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
miód prawdziwy 10 dg
wiórki kokosowe 10 dg
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Z 3 pomarańczy wycisnąć sok. Dodać do niego wino, miód, żółtka i wiórki kokosowe oraz zmiksować na gładką i jednolitą masę. Masę przełożyć do rondelka ustawionego na garnku z gotującą wodą i ubijać na parze, aż zgęstnieje. Krem podawać w małych salaterkach, udekorować plasterkami pozostałej pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak