krem pomarańczowy 4

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomarańczowy

    1 szklanka
  • maślanka

    1 szklanka
  • esencja waniliowa

  • miód

    1 łyżka
  • pomarańcza

    do dekoracji
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać sok pomarańczowy, maślankę, esencję waniliową z miodem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, podgrzać do temp. ok. 80 stopni, lekko ostudzić i połączyć z sokiem wymieszanym z maślanką. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia. Przybrać plasterkami pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 11.08.2011 13:22
pyszny
Sylwia88 07.04.2011 14:03
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat