Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pomarańczowy 4

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 1 szklanka
maślanka 1 szklanka
esencja waniliowa
miód 1 łyżka
pomarańcza do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krem pomarańczowy 4

Wymieszać sok pomarańczowy, maślankę, esencję waniliową z miodem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, podgrzać do temp. ok. 80 stopni, lekko ostudzić i połączyć z sokiem wymieszanym z maślanką. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia. Przybrać plasterkami pomarańczy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 11.08.2011 13:22
pyszny
Sylwia88 07.04.2011 14:03
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak