Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
pietruszka 2 sztuka
marchewka 2 sztuka
seler o,5 sztuka
por (biała część)
cebula 2 sztuka
woda 2,5 L
przyprawy
śmietana
pietruszka zielona
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od obrania wszystkich warzyć ( marchew, pietruszka, seler, pora) i wrzucamy je do garnka zalewamy ok 2,5L wody dodajemy kostkę bulionową i gotujemy wywar na małym ogniu . W czasie gdy wywar się będzie na gotować przechodzimy do podsmażenie pieczarek, pieczarki użyliśmy mrożone więc nie musimy ich obierać wsypujemy na patelnie dodajemy do nich obraną i pokrojoną w kostkę cebulę .
Krok 1 - Krem pieczarkowy foto
2
Usmażone do miękkości pieczarki przekładamy do naszego wywaru , usuwamy marchewkę a resztę warzyw z wywaru kroimy na mniejsze kawałki co by nie było problemów z zmiksowaniem ich , całość miksujemy do otrzymania jednolitość
Krok 2 - Krem pieczarkowy foto
3
Jeszcze raz podgrzewamy nasz krem aż do zagotowania i przyprawiamy wedle uznania, nakładamy na talerze dodajemy 1 małą łyżeczkę śmietany na talerz i gotowe.

Smacznego
Krok 3 - Krem pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.03.2013 09:20
Krem pierwsza klasa :)
kate.500 21.02.2013 08:20
pycha
Konczi 02.09.2012 21:30
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak