Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pieczarkowo-ziemniaczany z mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
pieczarki 0,5 kg
ziemniaki 7 sztuk
cebula biała 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
serek topiony 100 g , kremowego
śmietana 18 proc 100 ml
mozzarella małe kulki 8 sztuk
koperek 4 gałązki
sól i pieprz

Porada

Mozzarellę w kremie możemy zastąpić tartym parmezanem , lub podać go z grzankami. Koperek możemy zastąpić natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowo-ziemniaczany z mozzarellą

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy , kroimy w kostkę , zagotowujemy w 2 l wody. Pieczarki i cebulę obieramy kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy na tartce o dużych oczkach.
Krok 1 - Krem pieczarkowo-ziemniaczany z mozzarellą foto
2
Gdy ziemniaki będą pół miękkie dodajemy resztę warzyw oraz serek topiony -mieszamy co jakiś czas . Gotujemy do zmięknięcia warzyw.
Krok 2 - Krem pieczarkowo-ziemniaczany z mozzarellą foto
3
Chwilkę przed końcem gotowania odlewamy szklankę wywaru z zupy mieszamy ze śmietaną i przyprawami, wlewamy do garnka. Miksujemy zupę blenderem na gładki krem. Podajemy z 4 połówkami mini mozzarelli , i gałązką koperku.
Krok 3 - Krem pieczarkowo-ziemniaczany z mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 17.01.2016 22:45
robiłam podobną - polecam to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak