Przepis i sposób przygotowania na: Krem owocowy z avocado
Pomarańczę obrać i wyciąć same cząstki miąższu bez osłonek.
Borówkę amerykańską przebrać, opłukać i dokładnie osączyć.
Brzoskwinię przekroić, wyjąć pestkę, a miąższ pokroić w mniejsze kawałki wraz ze skórką.
Limonkę wycisnąć.
Banana obrać, pokroić i wrzucić do blendera - wlać śmietankę i sok z limonki, wsypać Śnieżki i cukier waniliowy - zmiksować, aż powstanie aksamitny krem.
Avocado przeciąć wzdłuż na połowę, wyjąć pestki, miąższ wybrać łyżką - dorzucić razem z pozostałymi owocami do blendera i zmiksować ponownie, doprawiając cukrem pudrem do smaku.
Gotowy krem przełożyć do pucharków lub literatek i do podania trzymać w lodówce.