Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marmurkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 szt.
cukier 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
cukierki 6 dag/czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marmurkowy

Wykonanie:
Budyń ugotować według opisu na opakowaniu. (odłożyć 4 łyżki mleka) Cukierki rozpuścić w 4 łyżkach mleka, żółtko utrzeć z cukrem, połączyć z gorącym budyniem. Następnie budyń lekko przestudzić i dodać rozpuszczone cukierki, tak aby powstawały cienkie smugi. Po czym odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.12.2015 09:30
fajny deserek
slodkieniebo 15.12.2015 09:30
Wyśmienity deser :)
Jadwiga/Jaga85 15.12.2015 00:45
pyszny deserek
fotoviderek 14.12.2015 23:22
Pyszny deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak