Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchwiowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyncza
seler 1 plasterek
korzeń pietruszki 1 sztuka
marchew 1/2 kg
cebula 1 sztuka
jogurt naturalny do smaku
ryż 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchwiowy

Do garnka nalać litr wody, wrzucić pokrojoną w grube plastry pierś kurczaka i zagotować. Dodać lubczyk, pokrojony w kostkę seler oraz w talarki korzeń pietruszki. Gotować pod przykryciem 30 min.
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oliwie, aż się zeszkli, następnie dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i dusić ok. 10 minut pod przykryciem. Następnie dodać wypłukane 4 łyżki ryżu i dusić jeszcze 2 minuty. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać do rosołu, gotować pod przykryciem ok 30 minut do miękkości marchewki. Następnie wyciągnąć kurczaka, a pozostałe składniki zmiksować na gładki krem. Kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do zupy. Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać udekorowaną jogurtem.

Smacznego! Karla

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.10.2012 21:29
super
marinia 16.10.2012 22:34
wygląda prześlicznie :)
Patrycja25 16.10.2012 22:32
smakowite
babajaga1969 16.10.2012 22:11
marchewkę lubię, ale mix z marchwi kojarzy mi się z nielubianą w dzieciństwie marchwianką, którą mnie mama karmiła. Ale wcale nie krytykuję - podoba mi się pomysł i z chęcią bym zjadła TAKĄ nowoczesną "marchwiankę":))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak