Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchwiowo-selerowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4 sztuki
łodygi selera naciowego 3 sztuki
cebula 2 sztuki
bulion warzywny 1,5 litra
ząbki czosnku 2 sztuki
masło
śmietanka 1/2 szklanki
sól
pieprz
sok z cytryny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchwiowo-selerowy

Marchewkę,czosnek i cebulę obieramy i kroimy w kostkę,seler same łodygi bez liści,kroimy w mniejsze części.W rondelku rozgrzewamy masło i smażymy warzywa około 10 minut często mieszając.Doprawiamy papryką i sokiem z cytryny,solą i pieprzem,smażymy 5 minut cały czas mieszając.Zalewamy bulionem i gotujemy 30 minut.Następnie miksujemy,dodajemy śmietankę,doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia.Odstawiamy.
Podawać z grzankami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 12.11.2012 12:06
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak