Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchwiowo pietruszkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 0,7 kg
pietruszka 0,3 kg
bulion drobiowy 1 litr
płatki migdałowe 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 łyżka
sól do smaku
Szafran nitki Prymat
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchwiowo pietruszkowy

Kroki postępowania

1
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy. Gotujemy w jednym litrze bulionu drobiowego do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy szafran i wino.
Krok 1 - Krem marchwiowo pietruszkowy foto
2
Gdy warzywa będą miękkie miksujemy je blenderem. Przyprawiamy pieprzem czarnym świeżo mielonym Prymat i imbirem.
Do smaku solimy.
Krok 2 - Krem marchwiowo pietruszkowy foto
3
Na suchej patelni prażymy słonecznik i migdały.
Przyozdabiamy serduszkami korzennymi z ciasta naleśnikowego.

Smacznego :)
Krok 3 - Krem marchwiowo pietruszkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 03.01.2014 18:18
eeeee super
adelajda 02.02.2013 16:24
wow ale super składniki ! na pewno smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak