Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem marchewkowo-fasolowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3 szt
oliwa 1 łyżka
fasola Jaś 100 g z puszki
kostka rosołowa 1 szt
jogurt naturalny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem marchewkowo-fasolowy

Kroki postępowania

1
Cebulkę drobno kroimy i szklimy na oliwie rozgrzanej na patelni.
Krok 1 - Krem marchewkowo-fasolowy foto
2
Marchewki obieramy i kroimy na małe kawałki.
Krok 2 - Krem marchewkowo-fasolowy foto
3
Marchewki zalewamy woda aby je przykryć i gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej.
Krok 3 - Krem marchewkowo-fasolowy foto
4
Gdy marchewką będzie prawie miękka dodajemy fasolke i cebulę z patelni.
Krok 4 - Krem marchewkowo-fasolowy foto
5
Całość gotujemy razem 2-3 minuty po czym miksujemy na krem.
Krok 5 - Krem marchewkowo-fasolowy foto
6
dodajemy jogurt naturalny i mieszamy.
Krok 6 - Krem marchewkowo-fasolowy foto
7
Podajemy posypane drobno posiekana natką pietruszki.
Krok 7 - Krem marchewkowo-fasolowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.01.2015 09:06
fajna zupka
Futka 12.01.2015 13:04
wyśmienity krem :)
Magula 12.01.2015 07:25
Pyszna i poza tym lekka
Konczi 11.01.2015 12:40
świetna zupka, zjadłabym taką :)
mysza75 11.01.2015 10:05
jaka fajna zupka na rozgrzanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak