Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kajmakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko słodzone w puszce 1 szt
masło 200 g
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kajmakowy

Mleko (w puszce) gotować w garnku z wodą około 3 godzin, tak aby puszka była cały czas zanurzona. Po ostudzeniu otworzyć. Utrzeć masło z żółtkiem i dodawać małymi porcjami mleko. Idealne do przekładania tortów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak