Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jajeczny do deserów

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 kostki
masło 1 kostka
jaja 2 sztuki
żółtko jajek 5 sztuk
cukier puder 1/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jajeczny do deserów

Masło utrzeć z margaryną i cukrem na puszystą masę. Jaja połączyć z żółtkami i ubić na parze. Ubite jaja połączyć z utartą margaryną i masłem. Całość wyrobić na gładką masę.

Gotowy krem można używać do wszelkiego rodzaju tortów i ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.07.2013 00:19
Warto tak robić.
Janina 21.07.2013 12:26
Puszysty krem wychodzi, taki robię;)
Kasia35 21.07.2013 11:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak