krem jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    10 szt
  • cukier

    25 dag
  • białko

    4 szt
  • konfitury

    1 słoik
  • wanilia

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    13 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte starannie jabłka upiec w piecu a następnie przetrzeć przez sito gdy ostygną wsypać 20 dag cukru kawałek wanilii utłuczonej wcześniej z cukrem wlać 20 ml zawiesiny żelatyny rozpuszczonej przedtem w gorącej wodzie i przestudzonej ubijać wszystko aż zbieleje ubić na pianę wymieszać razem wszystko to włożyć do formy wysmarowanej oliwą i wynieść w chłodne miejsce wyjąwszy z formy ubrać konfiturami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat