Krem herbaciany

Krem herbaciany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbata

    3 łyżka
  • woda

    1 szkl
  • śmietana kremówka

    250 ml
  • cukier puder

    1 łyżka
  • rum

    2 kieliszek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krem herbaciany

Herbatę wsypać do bardzo gorącego czajnika i zaparzyć wrzącą wodą ubić śmietanę dodając pod koniec sztywnienia cukier do ubitej śmietany wolniutko wlać wystudzoną esencję i rum.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat