Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem dyniowo-jaglany dla dzieci

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 mała szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 lyzki
kasza jaglana 50 g
marchew 1 szt
dynia 400g oczyszczona
jogurt grecki 50 g
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo-jaglany dla dzieci

Na rozpuszczone masło wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek. Krótko przesmażyć.

Marchewkę i dynię obrać, zetrzeć na tarce. Wrzucić do garnka. Zalać wodą i dodać odrobinę soli. Wsypać przepłukaną kaszę jaglaną. Gotować na małym ogniu 15 minut. Po tym czasie zmiksować blenderem na krem.

Zabielić jogurtem. Doprawić gałką i posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak