Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 1/2 szklanki
masło 250 g
mleko skondensowane 1 puszka
czekolada gorzka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy

Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Mleko ubić i nie przerywając miksowania dokładnie połączyć z czekoladą. Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem czekoladowy i ucierać aż masa będzie jednolita. Przełożyć do słoiczków. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.11.2014 23:52
apetyczny :)
ada.la 26.11.2014 22:17
wygląda kusząco
Ola1984 26.11.2014 18:58
Smacznie wygląda :)
Kluska_87 26.11.2014 15:07
pyszny kremik
Renata9 26.11.2014 13:54
bardzo smaczny krem
jola91 26.11.2014 13:22
Mniam, uwielbiam czekoladę w każdej postaci :) A przepis porywam do wypróbowania...
gosia561 26.11.2014 12:35
ale słodziutko
Pietruszka 26.11.2014 12:29
pyszny kremek
Kulinarna Nowicjuszka 26.11.2014 12:13
Jak ja kocham czekoladę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak