krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    14 dkg
  • żółtko jajek

    4 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • śmietana kremówka

    1/3 szklanki
  • masło miękkie nie solone

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę półsłodką rozpuszczamy w misce umieszczonej na garnku wypełnionym do połowy gorącą wodą i umieszczonym na małym ogniu,następnie miskę zdejmujemy dodajemy żółtka cukier i śmietanę.Wstawiamy miskę na garnek i ogrzewając ubijamy przez 7 minut,woda w garnku powinna się lekko gotować.Zdejmujemy miskę z garnka i schładzamy w lodówce.Do schłodzonej masy dodajemy masło ubijając aż powstanie gęsta i gładka masa.Fajny krem do dekoracji.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat