Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 14 dkg
żółtko jajek 4 szt
cukier 3/4 szklanki
śmietana kremówka 1/3 szklanki
masło miękkie nie solone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowy

Czekoladę półsłodką rozpuszczamy w misce umieszczonej na garnku wypełnionym do połowy gorącą wodą i umieszczonym na małym ogniu,następnie miskę zdejmujemy dodajemy żółtka cukier i śmietanę.Wstawiamy miskę na garnek i ogrzewając ubijamy przez 7 minut,woda w garnku powinna się lekko gotować.Zdejmujemy miskę z garnka i schładzamy w lodówce.Do schłodzonej masy dodajemy masło ubijając aż powstanie gęsta i gładka masa.Fajny krem do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak