Krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    200 g
  • śmietana kremówka

    1 szkl
  • LIKIER CZEKOLADOWY

    2 łyżeczki
  • żółtko jajek

    3 szt
  • cukier drobny

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekolade rozpuszczamy z dodatkiem 3 łyżek śmietany. Studzimy. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę, powoli dodajemy czekoladę dalej ubijając. Na koniec dodac likier i wymieszac. Śmietanę ubic na sztywno i delikatnie wymieszac z masa czekoladową. Przełożyc do pucharków i schłodzic.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena80 09.08.2011 23:18
smaczny
Marybeth 02.08.2011 12:50
Pyszne!
Marybeth 02.08.2011 12:50
Pyszne!
cukiereczek 17.07.2011 09:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat