Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cebulowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cebula 400 g
ziemniaki 700 g
masło klarowane 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 duże szczypty
śmietana 30% 100 g

oraz

kiełbasa śląska 2 szt
cebula 1 duża
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cebulowy

Kroki postępowania

1

Cebule obrać, pokroić dowolnie, wrzucić z masłem klarowanym do garnka i przesmażyć.
Krok 1 - Krem cebulowy foto
2

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do zeszklonej cebuli. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawę warzywną.
Krok 2 - Krem cebulowy foto
3

Zalać wodą i gotować do miękkości ziemniaków.
Krok 3 - Krem cebulowy foto
4

W międzyczasie posiekać dodatkową cebulę, wrzucić na suchą patelnię.
Krok 4 - Krem cebulowy foto
5

Dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i smażyć razem aż się zarumieni.
Krok 5 - Krem cebulowy foto
6

Z zupy wyłowić liść i ziele angielskie, dodać do garnka śmietanę, zmiksować na krem. Doprawić pieprzem i gałką.

Nalać na talerze i podać z kiełbasą i cebulą
Krok 6 - Krem cebulowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.05.2016 12:03
pyszna zupka
Wafelek2601 16.05.2016 20:28
Pyszności.
olkaaa 16.05.2016 19:28
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak