Krem brullie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    ml 500
  • żółtko jajek

    szt 6
  • cukier

    g 150
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę zagotować z wanilią. Żółtka utrzeć z cukrem. Zagotowaną śmietanę wlewać bardzo wolno do jajek, mieszając cały czas. Powstały płyn wlać do kokilek, które wstawiamy do blaszki wypełnionej wodą. Woda powinna sięgać do 2/3 kokilki.Pieczemy 30 minut w temperaturze 160 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 02.12.2011 22:27
moje smaki
suzana 29.08.2011 13:36
hmmm tak jakby brakuje mi \"przypalonego\" wierzchu, od którego creme brullie wziął swoją nazwę...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat