krem brokułowy z wędzoną makrelą

krem brokułowy z wędzoną makrelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt.
  • pietruszka

    2 szt.
  • seler naciowy

    2 pędy
  • por (biała część)

    1 szt.
  • brokuł

    1 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt.
  • ziele angielskie

    2 szt.
  • makrela wędzona

    1/2 szt
  • orzeszki ziemne

    50 gram
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • woda

    1,25 litr
  • kapary

    50 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania krem brokułowy z wędzoną makrelą

Gotujemy wodę z zielem angielskim i liściem laurowym.
Marchewkę, pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy, wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy ok 15 min
Brokuła myjemy, dzielimy na części i dorzucamy do bulionu. Wrzucamy kostkę rosołową.
Gotujemy kolejne 15 min.
Jak wszystkie warzywa zmiękną ściągamy zupę z palnika i wszystko razem miksujemy blenderem.

Makrelę oddzielamy od ości i skóry i drobimy na kawałki.
Orzeszki kruszymy i prażymy na suchej patelni

Zupę krem nakładamy do miseczki, na wierzch kładziemy makrelę, kapary i posypujemy orzeszkami.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat