Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
2 szt. -
pietruszka
2 szt. -
seler naciowy
2 pędy -
por (biała część)
1 szt. -
brokuł
1 szt. -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt. -
ziele angielskie
2 szt. -
makrela wędzona
1/2 szt -
orzeszki ziemne
50 gram -
kostka rosołowa
1 szt. -
woda
1,25 litr -
kapary
50 gram
Przepis i sposób przygotowania krem brokułowy z wędzoną makrelą
Marchewkę, pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy, wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy ok 15 min
Brokuła myjemy, dzielimy na części i dorzucamy do bulionu. Wrzucamy kostkę rosołową.
Gotujemy kolejne 15 min.
Jak wszystkie warzywa zmiękną ściągamy zupę z palnika i wszystko razem miksujemy blenderem.
Makrelę oddzielamy od ości i skóry i drobimy na kawałki.
Orzeszki kruszymy i prażymy na suchej patelni
Zupę krem nakładamy do miseczki, na wierzch kładziemy makrelę, kapary i posypujemy orzeszkami.
Smacznego!!!
Komentarze (0)