Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brokułowy z migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 500 g
marchewka 3 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
kukurydza 2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brokułowy z migdałami

Kroki postępowania

1
Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Do garnka wkłądmay zamrożone brokuły, pokrojone marchewki i kostkę rosołową, całość zalewamy małą ilością wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości warzyw ( ok 15-20 minut).
Krok 1 - Krem brokułowy z migdałami foto
2
Po ugotowaniu dodajemy kukurydzę i miksujemy całość na krem.
Krok 2 - Krem brokułowy z migdałami foto
3
Płatki migdałowe prazymy na suchej patelni. Zupe przelewamy na talerze, posypujemy uprazonymi płatkami migdałów i dodajemy do talerza łyzkę jogurtu. Mozna podawać z grzankami czosnkowymi, pyszie się komponuje.
Krok 3 - Krem brokułowy z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak