KREM BROKUŁOWO GROSZKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 LITR
  • paczka różyczek brokułów

    500 GRAM
  • paczka groszku zielonego

    200 GRAM
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 ŁYŻECZKI
  • groszek ptysiowy

    1 OPAKOWANIE
  • feta

    270 GRAM
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gotującego się bulionu wrzucamy zamrożone różyczki brokułów, a po 5 minutach zielony groszek. Następnie dodajemy czosnek, odrobinę czarnego pieprzu i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Zdejmujemy z gazu, wrzucamy pokrojoną fetę i miksujemy zupę do momentu kiedy będzie miała konsystencje kremu. Zupę przelewamy do talerzy i dodajemy do każdej porcji garstkę groszku ptysiowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia30 04.10.2013 18:31
dziękuję bardzo
Megg 04.10.2013 18:30
bardzo smaczna zupka
babajaga1969 04.10.2013 17:40
smaczna zupa kremowa
Sylwia26 04.10.2013 16:58
ślinka leci :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat