Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM BROKUŁOWO GROSZKOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 LITR
paczka różyczek brokułów 500 GRAM
paczka groszku zielonego 200 GRAM
Pieprz czarny mielony Prymat 2 ŁYŻECZKI
groszek ptysiowy 1 OPAKOWANIE
feta 270 GRAM

Przepis i sposób przygotowania na: KREM BROKUŁOWO GROSZKOWY

Do gotującego się bulionu wrzucamy zamrożone różyczki brokułów, a po 5 minutach zielony groszek. Następnie dodajemy czosnek, odrobinę czarnego pieprzu i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Zdejmujemy z gazu, wrzucamy pokrojoną fetę i miksujemy zupę do momentu kiedy będzie miała konsystencje kremu. Zupę przelewamy do talerzy i dodajemy do każdej porcji garstkę groszku ptysiowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia30
bogusia30 04.10.2013 18:31
dziękuję bardzo
Megg 04.10.2013 18:30
bardzo smaczna zupka
babajaga1969 04.10.2013 17:40
smaczna zupa kremowa
Sylwia26 04.10.2013 16:58
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak