Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ananasowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 750 ml
jaja 5 szt.
mąka ziemniaczana 2 dag
cukier puder 10 dag
cukier waniliowy 1 szt
wódka 2 łyżki
śmietana kremówka 250 ml
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ananasowy

Wykonanie:
Wyjąć z puszki plastry ananasa, odsączyć i namoczyć w alkoholu. W między czasie ubić jajka z 6 dag cukru pudru i wymieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w ½ szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i stale mieszając połączyć z masą jajeczną. Masę przelać do rondelka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy, po czym odstawić z ognia i nadal ubijając ostudzić. Następnie połączyć z ananasem razem z alkoholem i przełożyć do ozdobnych pucharków. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z resztą cukru pudru, ozdobić pucharki, przybrać ananasem i dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 12.11.2015 17:58
Świetny deserek;)
Ola1984 12.11.2015 07:32
Mniam! Świetnie się prezentuje :)
irenka 11.11.2015 20:57
pyszniutki deser
2milutka 11.11.2015 17:53
pysznie i słodko!
Konczi 11.11.2015 16:04
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak