Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersowe kanapeczki z tuńczykiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 1 opakowanie
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
szczypiorek 1 pęczek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowe kanapeczki z tuńczykiem

Zaczynamy od odsączenia tuńczyka z oleju. Tuńczyka rozgniatamy za pomocą widelca i skrapiamy niewielką ilością soku z cytryny. Szczypiorek myjemy i siekamy. Przesypujemy na sitko i przelewamy wrzącą wodą, a następnie od razu zimną wodą. Z sitka przekładamy na papierowy ręcznik, żeby osuszyć szczypiorek. Krakersy układamy na talerzach. Na każdym krakersie kładziemy trochę tuńczyka, doprawiamy świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem. Na koniec posypujemy przygotowanym wcześniej szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 26.03.2013 16:41
muszę zastosować
Ania321 26.03.2013 15:17
fajny pomysł, napewno skorzystam :)
SylwiaMagdaSabin 26.03.2013 14:42
w sam raz na imprezkę
Megg 26.03.2013 13:58
super pyszna przekąska na przyjęcie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak