Krajanka owsiano-karmelowo-orzechowa

Krajanka owsiano-karmelowo-orzechowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • Soda oczyszczona Prymat

    pół łyżeczki
  • cukier

    pół szklanki
  • masło

    120g
  • orzechy laskowe

    pół szklanki
  • czekolada gorzka

    150g
  • masa krówkowa gotowa

    puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku mąkę, płatki owsiane, sodę i cukier wymieszać. Dodać miękkie masło, wymieszać i podzielić na 2 części. Jedną częścią wylepić dno formy i piec 10 minut w temperaturze 180ºC.
Na gorący spód rozsypać posiekane orzechy, starkowaną czekoladę, polać masą krówkową z puszki, posypać płatkami owsianymi i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu dobrze wystudzić.Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 16.01.2014 08:31
Państwo komentują i się zachwycają, a przepis i zdjęcie (!) wzięte z pewnego bloga kulinarnego, o czym Norgiusz nie wspomina. Tak się nie robi.
Justyna/Dzastus 10.12.2012 15:15
cos pysznego
smakoszek 18.10.2012 18:35
pysznie wygląda
pierniczkowo 09.10.2012 10:09
wyśmienite ciacho:)
alaaa 22.06.2012 21:20
fajny przepis,ciekawe dodatki
caralajna 17.06.2012 11:35
fantastyczna
edi 09.06.2012 15:05
pychota
Ela15 20.05.2012 12:28
świetne
Wafelek2601 06.05.2012 09:37
super
Grazyna0211 02.05.2012 14:17
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat