Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kozi ser w pestkach słonecznika z sosem z porzeczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twarożek kozi 100 g
pestki słonecznika 60 g
przyprawy 1 sztuka
rukola 1 garść
porzeczki 1 szklanka
cukier 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kozi ser w pestkach słonecznika z sosem z porzeczek

Ser mieszamy z dowolnymi przyprawami, formujemy krażki o średnicy 5 cm i obtaczamy w uprażonych i ostudzonych pestkach słonecznika. Układamy na rukoli.
Cukier karmelizujemy w rondelku, dodajemy porzeczki, ocet balsamiczny. Gotujemy. Gotowy sos przecieramy.
Polewamy ser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 26.07.2012 19:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak