Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kozi ser w migdałach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kozi ser (roladka) 2 szt
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
migdały w płatkach 100 g
dżem porzeczkowy 3/4 szkl (czerwona)
wino białe wytrawne 4 łyżki
cukier 1 szczypta
masło klarowane 3 łyżki
oliwa 5 łyżek
granat

Przepis i sposób przygotowania na: Kozi ser w migdałach

Ser pokroiłem na porcje. Oprószyłem mąką, panierowałem w jajkach i płatkach migdałowych.

Na patelni rozgrzałem masło razem z oliwą. Smażyłem ser na średnim ogniu z każdej strony.

Sos : dżem przetarłem przez sitko, połączyłem z winem i cukrem. Zagotowałem.

Serek polałem ciepłym sosem, posypałem pestkami granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 24.08.2016 10:28
Pyyycha :)
Krzysztof15 24.08.2016 06:39
bardzo smaczny
bertpvd 23.08.2016 23:11
ale to musi być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak