Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kottbullar

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

klopsiki

mięso mielone wieprzowe 30 dkg
cebula 1
jajko 1
bułka 1
mleko
sól
pieprz
olej do smażenia

sos

musztarda ostra 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kottbullar

Klopsiki:
Cebulę drobno pokroić. Bułkę namoczyć w mleku- gdy będzie miękka odcisnąć. Mięso wymieszać z cebulą, jakiem i bułką. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć na oleju.
Sos:
Masło roztopić na wolnym ogniu. Dodać musztardę, cały czas mieszając powoli dodawać śmietanę, aby się nie zważyła.
Klopsiki podawać polane sosem musztardowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak