Kotlety ziemniaczane z twarogiem i prażoną cebulką

Kotlety ziemniaczane z twarogiem i prażoną cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne kotlety ziemniaczane które smakują podobnie do pierogów ruskich, mają delikatne wnętrze z chrupiącą prażoną cebulką i skórką.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Placki:

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • twaróg półtłusty

    350 g
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula prażona

    5 łyżek
  • sól

    2 łyżeczki
  • pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    0.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki wraz z twarogiem przecisnąć przez praskę.
Dodać jajko, wsypać prażoną cebulkę, sól/ przyprawę uniwersalną, pieprz,prażoną cebulkę oraz mąkę.
Wyrobić dłońmi zwarte, odchodzące od dłoni ciasto.
2. Z ciasta formować owale kotlety.
3. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat