Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane z kiełbaską

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z kiełbaską

SKŁADNIKI:

1 kg ziemniaków ugotowanych
1 laska kiełbasy do smażenia
3 cebule podsmażone
1/5 kostki margaryna do smażenia
olej do smażenia
2-3 jaja
mąka ziemniaczana - 1/4 masy ciasta
Sól
pieprz czarny mielony
1 szklanka bułka tarta


WYKONANIE:

Ziemniaki ugotować, jak wystygną przemielić,włożyć do miski, podzielić na cztery części jedną wyciągnąć i w to miejsce wsypać kartoflankę i znowu dodać ta wyjętą części ziemniaków, pokroić cebulę i kiełbasę i usmażyć,dodać podsmażoną kiełbaskę i cebulkę, jaja, sól, pieprz. Wymieszać na gładkie ciasto. Formować kotlety, panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na kolor.

Można podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 04.01.2014 22:23
Wyglądają bardzo apetycznie!
Jagódka77 30.12.2013 11:18
nigdy nie jadłam, ale muszę szybko to nadrobić, wyglądają pysznie
aisza1 19.11.2013 10:19
smaczne to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak