Kotlety ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • mąka krupczatka

    1 szklanka
  • sól

  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy na miękko. Odcedzamy i tłuczemy razem z mąką. Do smaku dodajemy soli, pieprzu i kucharek. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor. Dodajemy do masy ziemniaczanej, z której formujemy kotleciki. Smażymy je na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z sosem lub śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 06.11.2013 11:25
na pewno pyszne:-)
Betka 23.10.2013 22:02
mniam mniam ;)
cooleczka 17.10.2013 20:28
często robię w piątki
Magula 16.10.2013 08:23
szkoda że nie ma zdjęcia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat