Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ze świeżych grzybów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże 75 dag
mleko 1/2 szklanki
bułka czerstwa 2 szt
cebula biała 1 szt.
kasza manna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jaja 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ze świeżych grzybów

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, poszatkować i udusić na maśle, do odparowania wody.
Krok 1 - Kotlety ze świeżych grzybów foto
2
Bułki namoczyć w mleku, wycisnąć i zmielić razem z grzybami i cebulą.
Krok 2 - Kotlety ze świeżych grzybów foto
3
Przyprawić do smaku, wsypać kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, posiekaną natkę pietruszki i jaja. Dokładnie wymieszać składniki.
Krok 3 - Kotlety ze świeżych grzybów foto
4
Formować owalne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać polane dowolnym sosem z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kotlety ze świeżych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 30.07.2014 10:51
smaczne jedzenie jak dla mnie
Pani Domu 30.07.2014 10:29
smaczne kotlety
kasiaw 29.07.2014 21:31
nie jadłam takich więc chętnie wypróbuję przepis
Aleksandra/Olcia 29.07.2014 21:04
ciekawy przepis
gusia1000 29.07.2014 20:50
W sezonie grzybowym, tylko takie robic.
gosia1988 29.07.2014 20:50
fajne kotleciki
Stenka 29.07.2014 20:49
lubię takie i robię jak mam grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak