Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ziemniaków z serem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

pieczarki 1/2 kg
ser żółty 1/2 kostki
cebula 1 szt
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku

Dodatkowo

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ziemniaków z serem i pieczarkami

Przygotować farsz.
Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, a następnie dodać pieczarki, dolać wody. Smażyć do miękkości. Przyprawić według uznania.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kotlety:
Ziemniaki zgnieść, dodać jajka i mąkę. Zagniatać ciasto, dodając troszkę soli. Ciasto nie powinno lepić się do palców.
Odrywać z ciasta po kawałku i formować cienkie placuszki, na to nakładać pieczarki, posypać serem. Uformować kolejny placuszek i przykryć farsz.
Kotlety smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 08.03.2017 10:40
Fajne na post:)
AZgotuj 08.03.2017 10:30
bardzo smaczne :)
Róża1 08.03.2017 07:27
Superowy pomysł !!!!!!!!!!!!!! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak