Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z tofu i indykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tofu 350 gram
pierś z indyka 500 gram
marchewki 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
sól i pieprz
szczypiorek 1 pęczek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z tofu i indykiem

Pierś z indyka musimy zmielić w maszynce. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Tofu odciskamy z nadmiaru płynu i rozdrabniamy na małe kawałki. Możemy użyć do tego tłuczka do ziemniaków.
Czerstwą bułeczkę namaczamy w wodzie. Możemy zastąpić ją bułką tartą. Wszystkie 4 składniki dokładnie mieszamy.
Dodajemy jajko, drobno pokrojony szczypiorek. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Formujemy kotlety mokrymi dłońmi. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 16.11.2014 20:49
Dziękuję i serdecznie polecam :) Kotleciki są lekkie i posmakują nawet dzieciom.
Wacław 07.11.2014 09:24
smaczne i ciekawe danie
sammakko 06.11.2014 16:09
dziękuję :)
molanka 06.11.2014 12:45
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak