Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryby wg ao12.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 400 g
cebula biała 1
szczypior 1 pęczek
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej rzepakowy do smażenia
Chleb wiejski 2 kromki
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryby wg ao12.

Filety rybne umyj, osusz a następnie zmiel. Kromki chleba również zmiel.
Jajka obierz ze skorupek i drobno pokrój. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Szczypior umyj, i posiekaj.
Wszystkie składniki połącz, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Jeżeli masa jest za rzadka dodaj trochę bułki tartej.
Formuj średniej wielkości kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju.
Podaj z surówką i ziemniakami.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.10.2013 08:19
takie jedzonko to lubię bardzo
Magda24 30.09.2013 22:26
lubię takie - czuć rybę a jednak inne
babajaga1969 30.09.2013 22:20
smaczne rybne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak