Kotlety z ryby wg ao12.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    400 g
  • cebula biała

    1
  • szczypior

    1 pęczek
  • jajka

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • Chleb wiejski

    2 kromki
  • jaja na twardo

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne umyj, osusz a następnie zmiel. Kromki chleba również zmiel.
Jajka obierz ze skorupek i drobno pokrój. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Szczypior umyj, i posiekaj.
Wszystkie składniki połącz, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Jeżeli masa jest za rzadka dodaj trochę bułki tartej.
Formuj średniej wielkości kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju.
Podaj z surówką i ziemniakami.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 01.10.2013 08:19
takie jedzonko to lubię bardzo
Magda24 30.09.2013 22:26
lubię takie - czuć rybę a jednak inne
babajaga1969 30.09.2013 22:20
smaczne rybne kotleciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat