Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety rybne
400 g -
cebula biała
1 -
szczypior
1 pęczek -
jajko
2 -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
-
olej rzepakowy
do smażenia -
Chleb wiejski
2 kromki -
jajko ugotowane na twardo
4
Sposób przygotowania
Jajka obierz ze skorupek i drobno pokrój. Cebule obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju.
Szczypior umyj, i posiekaj.
Wszystkie składniki połącz, dodaj sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Jeżeli masa jest za rzadka dodaj trochę bułki tartej.
Formuj średniej wielkości kotlety, obtaczaj w bułce tartej i smaż na oleju.
Podaj z surówką i ziemniakami.
Smacznego :)
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się