Kotlety z ryby morskiej

Kotlety z ryby morskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    40 dag
  • masło

    30 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety z ryby morskiej

Rybę muyć, oczyścić,nastęnie zdjąc skóre, usunąć ości a mięso pokroić w grubsza kostkę a nastęnie mięso zmielić. Do zmielonej ryby dodac namoczoną w mleku kajzerkę.
Cebulę obrać i drobniutko posiekać, a nastęnie zeszklić na maśle. Do powstałej masy dodać cebulę i jajko. Doprawić solą piprzem oraz wegetą.Wszystkie składniki wymieszać i formować płaskie kotlety. Kotlety obtoczyć w bułce tartej do ktorej mozna dodać odrobinkę sezamu, usmażyć na rumiano z każdej strony. Doskonale smakuje z suróka z kapusty kiszonej

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat