Kotlety z ryby morskiej

Kotlety z ryby morskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • bułka tarta

    40 dag
  • masło

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę muyć, oczyścić,nastęnie zdjąc skóre, usunąć ości a mięso pokroić w grubsza kostkę a nastęnie mięso zmielić. Do zmielonej ryby dodac namoczoną w mleku kajzerkę.
Cebulę obrać i drobniutko posiekać, a nastęnie zeszklić na maśle. Do powstałej masy dodać cebulę i jajko. Doprawić solą piprzem oraz wegetą.Wszystkie składniki wymieszać i formować płaskie kotlety. Kotlety obtoczyć w bułce tartej do ktorej mozna dodać odrobinkę sezamu, usmażyć na rumiano z każdej strony. Doskonale smakuje z suróka z kapusty kiszonej

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat