Kotlety z ryb wędzonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba wędzona

    1,5 kg
  • jajko

    3 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieprz cytrynowy

    1/2 łyżeczki
  • przyprawa do ryb

    1 łyżeczka
  • mąka kukurydziana

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby wędzone (u mnie filecik śledziowy i dorsz) obieramy ze skóry i oddzielamy od ości. Rybę mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę obieramy i również mielimy w maszynce lub drobniutko siekamy. Dodajemy drobno pokrojony pęczek pietruszki, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i przyprawy. Wbijamy jajka i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy je w mące kukurydzianej. Smażymy z obu strom. Podajemy do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 17.03.2015 12:12
Mniam! <3 Super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat